Hírek


Az Osonó színház volt a vendégünk

2022. április 01.

Először a 9.D és 9.E osztály diákjaival tartott Fazakas Misi és Mucha Oszkár, az Osonó két vezetője műhelymunkát. Bár három órán át tartott a csapatépítő önismereti munka, a diákok egy percig sem unatkoztak. A vezető trénerek őszinte érdeklődéssel fordultak feléjük, aktívan „osontak” a diákok közelébe, kíváncsiak voltak szenvedélyeikre, félelmeikre, életükre. 

Ezt követte a Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült előadás, ami már a javarészt tizenegyedikesekből álló hallgatóság számára jelentett nagy élményt.



A romániai magyar kisebbség történelme és hagyományai tantárgyverseny országos döntősei

2022. április 01.

A magyarságtörténelem tantárgyverseny megyei szakaszán iskolánkat Geambașu Ammon Florin és Kiss Beáta Tünde 6. A osztályos tanulók képviselték. A csapatversenyben első helyezést értek el, és ezzel kiérdemelték, hogy megyénket képviseljék az április 22-24. között Nagyváradon megrendezésre kerülő országos fordulón.

Gratulálunk a szép eredményhez!



"Napsütötte" törióra

2022. március 28.

Március 25-én az Ady Endre Elméleti Líceum 10.A osztályos diákjai rendhagyó történelemórán vehettek részt Ardelean Klementina tanárnő vezetésével.

Egy hagyományos tanóra helyett, mely ugyan hasznos, de valljuk be, nem mindig a legérdekfeszítőbb, tanárnőnk javaslatára egy óra alatt körbesétáltuk városunk központját, rengeteg információval és elbűvülő látvánnyal gazdagodva.

 



Mindörökké adysok: Horváth-Simon Erika

2022. március 28.
Szerintem az olvasás az az eszköz, amelynek segítségével a gyerekek a maguk útjára bukkanhatnak, nincs szebb annál, mint velük együtt keresni azt.

Sikeres szereplés az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei szakaszán

2022. március 25.

Március 5-én zajlott az idei év matematika tantárgyversenyeinek első megmérettetése, az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulója. Iskolánk diákjai nagyszerű eredményeket értek el, és így képviselik megyénket az országos szakaszon, melyet áprilisban rendeznek meg Kolozsváron. Gratulálunk az elért eredményekhez, jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk az országos szakaszon!



Mindörökké adysok: Székely Tamás

2022. március 25.
A különböző zörejekkel, atmoszférákkal és természetesen a zenével ezen túl lehetőségünk van a néző érzelmeire is hatni a film dramaturgiájának megfelelően, sokkal árnyaltabb módon, mint ahogy azt a képi tartalom teszi.

A nagyváradi görög katolikus püspöki palotában jártunk

2022. március 24.

A görög katolikus püspöki palota sorsának alakulása mindig szorosan kötődött a nagyváradi Görög Katolikus Püspökséghez és annak püspökeihez. A nagyváradi románság vallási és nemzetiségi életének központjaként ez az épület kiemelkedő történelmi fontossággal bír.

 



Mindörökké adysok: Mihály Anikó

2022. március 24.

„Amit elvetettél, csírázni kezd, mert
benne rejlik a végtelenség.
Bizonyos, hogy virágba borul, s
végül meghozza gyümölcsét.”
(Szepes Mária)


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad