Hírek


Közös ünneplés március 15-én

2022. március 15.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából közös megemlékezésre hívtuk iskolánk diákjait.

A mai nap ünnepnap, amikor azt a fiatalos lendületet, reményt és elszántságot ünnepeljük, amivel 1848. március 15-én a Márciusi ifjak elindították a magyar forradalmat. 



Adysok a szabadságharc eseményeinek nyomában

2022. március 15.

 Az iskolánk diákjai március 13-án egy történelmi tanulmányi kiránduláson vettek részt. A kirándulás témája Az 18481849-es forradalom egy szabadságharc, az apropója pedig március 15., a nemzeti ünnepünk közeledte. A kirándulás tervezett programja szerint felidéztük a forradalom és a szabadságharc eseményeit és következményeit, de ez alkalommal az események természetes lefolyásának fordított sorrendjében haladtunk.        



Mit ünneplünk március 15-én?

2022. március 14.

Március 15. az 1848–49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, és egyben a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja is. A rendszerváltás évétől kezdődően munkaszüneti nap, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

 



Tavaszi kavalkád Pán Péterrel

2022. március 14.

A nagyváradi Zabhegyező gyermekanimátorai nonprofit egyesületként foglalkozásokat, gyermekprogramokat szerveznek óvodásoknak és kisiskolásoknak, már több tíz éve Nagyváradon. Bár a járványhelyzet a mi munkásságunkat is megnehezítette, a csapat teljes maradt, és még az eddigieknél is nagyobb lendülettel vág neki az újabb szervezésnek. 



Femeia văzută în diferite culturi

2022. március 13.

Cu ocazia zilei de 8 Martie s-au desfășurat la Liceul de Arte, Oradea, activități artistice, literare sub titlul „Femeia văzută în diferite culturi”. Activitatea este una dintr-o serie de manifestări culturale deosebite ale Proiectului educativ național „Artă și creație literară pentru o educație integrată”, în care, prin parteneriat, au participat și elevi ai Liceului Ady Endre, Oradea, coordonați de profesoarele Durne Estera, Butuc-Mayer Veronica, de la catedra de limba și literatura română și Buna Boglárka, de la catedra de muzică, dar și în calitate de reprezentant al ISJ BH.



Mindörökké adysok: Teutsch Ágota

2022. március 09.
Krúdy Gyula mondta a váradiakról, hogy soha nincsenek otthon, mindig vendégségben vannak. Valahogy én is így jártam. Váradi akkor lettem igazán, amikor elhagytam a várost; vendégként pedig elfogadtam az újabb város kínálta lehetőségeket.

Mindörökké adysok: Géczi Júlia

2022. március 05.
Bármit szerettem volna kipróbálni, bármiben szerettem volna fejlődni, mindig voltak itt tanárok akik ebben támogattak: legyen ez szavalás, matek versenyek, angol nyelvvizsga, tánckör, diáktanács, suliújság, stb.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad