Hírek


Köszönet az adományokért!

2022. március 01.
Válaszolva a hétfői felhívásra, kedden iskolánk is gyűjtést rendezett az Ukrajnából menekülő családok számára. A megyei prefektúra a kágyai iskolát, bentlakást jelölte ki a menekültek ideiglenes elszállásolására. Iskolánktól élelmiszereket, konyhai eszközöket, ruhákat, takarókat, párnákat, tisztálkodási eszközöket, játékokat kértek. 

Szent László-kiállításon a nagyokkal

2022. március 01.
Iskolánk 11. A, C, F osztályos diákjai Branner Erzsébet, német és Fazekas Csilla, angol-francia szakos tanárnőkkel együtt meglátogatták a püspöki palotában a városalapítónkról szóló Szent László-emlékkiállítást. A március 1. reggeli hűvös időjárás ellenére meleg fogadtatásban volt részünk a kiállításon, ahol Perei Benita világított rá pár érdekes mozzanatra a lovagkirály életéből. Köszönjük a kiállítást és a lehetőséget, hogy ott lehettünk.

Újra rákóczis vezetőképzőn

2022. március 01.

Újra rákóczis vezetőképző! Iskolánk, az Ady Endre Elméleti Líceum újra, most 7 gyermekkel vett részt a február 25-27. között megrendezett rákóczis vezetőképzőn, amit Budapesten, a Szent Margit Gimnáziumban tartottak.  Sok ismerős arc, tanár, szervező és annál több új diákarc fogadott minket.

Takács Péter

 

 

 



Mindörökké adysok - Pusztai-István Réka

2022. március 01.

Az életemnek a design az abszolút mozgatórugója (egészen rég óta már), de emellett fontos szerepet tölt be a szépművészet, az irodalom, a nyelvek és az önismereti-pszichológiai anyagok is.

Mindig szeretettel gondolok vissza arra a Rékára, aki úgy lépett be a IX.A osztálytermébe 2005-ben, hogy tudta, el fogja érni a céljait.



Adománygyűjtés a menekülteknek

2022. február 28.

Kedves szülők, kollégák, diákok!

A kágyai iskola átadta a bentlakását az Ukrajnából menekülteknek. Most vannak ott a kollégák, írtak, hogy mire lenne sürgősen szükség. Holnap az adys tanárok kimennek a kisbusszal, viszünk takarókat, párnákat, ágyneműt, amire az intriben nincs szükség. Ha van, amit jó szívvel fel tudnak ajánlani a csatolt listából, vagy mást, azt kérjük, holnap reggel hozzák be a gyerekek az iskolába, és hagyják az adminisztrátornál. Osszák meg, kérem, a szülők között ezt a pár sort.

Erre van sürgősen szükség



Majális 2006

2022. február 23.
Lapozgassuk együtt Ciubotariu Éva fotóalbumát!

A várva várt hétvége

2022. február 20.

Február 11-13. között a 9.F 23 diákja nagy örömmel vett részt a várva várt aranyosi kiránduláson. Jó hangulatban érkeztünk a befűtött menedékházba. Aznap a gyerekek ismerkedtek a házzal, játszottak, zenéltek, majd este egy nagy közös sültkrumplizás következett. 14 kg krumplit hámoztunk meg együtt jókedvvel, és több kiló pácolt csirkeszárnyat és mellet sütöttünk mellé. Másnap a sípályaval ismerkedtünk szerencsésen- illetve a "jó" esés technikajával-majd később felmentünk a legújabb sípálya felvonójával is, úgymond megnézni a tájat fentről - sílécek nélkül. A kora esti órákban még egyszer síelésre is sor került, nagyon hangulatosnak tartották a gyerekek. Az aznap este megfőtt a tyúkhúslevest másnap indulás előtt jóízűen el is fogyasztottuk. Mindannyiunk számára kellemesen pihentető, feltöltő jellegű volt az itt töltött idő, és hasznos is volt, ugyanis jobban megismerték egymást a diákok és többen egész jól síelni is megtanultak. Köszönjük Vad Zoltán tanár úr kíséretét, segítségét.

Takács Péter



Felhívás iskolahimnusz írására

2022. február 20.

Kedves jelenlegi és volt Diákjaink!

Iskolánk fennállásának 250. évfordulója alkalmából pályázatot hirdetünk iskolahimnusz írására, illetve megzenésítésére. A himnusz szövege tükrözze az iskola szellemiségét és a műfaj sajátosságait. Javasolt terjedelme legalább 2, legtöbb 4 szakasz, a szakaszokat refrén zárja le. Dallamvilága legyen lendületes, dinamikus. 

A pályázatok beküldésének határideje: 2022. ápr.15. 

A legjobb pályamunkákat a májusban megtartandó ünnepi rendezvénysorozat keretében jutalmazzuk.

Bővebb felvilágosításért forduljatok magyartanárotokhoz!

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad