Hírek


Mi újság, Ady? - őszi különszám

2021. december 23.

Az iskolaújság őszi különszámának online változata



Mosolygós karácsony – köszönet az adományokért!

2021. december 23.

Az Ady Endre Líceum apraja-nagyja felajánlásaival és közbenjárásával több, mint 30 cipősdoboznyi ajándék, illetve egyéb segélycsomag gyűlt össze a KARÁCSONYI CIPŐSDOBOZ-AKCIÓ keretén belül, melyek szebbé tehetik rászoruló gyermekek karácsonyát. A szervezők még az ünnep előtt eljuttatják az ajándékokat a legmegfelelőbb helyekre. Hálásak vagyunk minden adományért azoknak, akik szeretettel, a lehetőségeikhez mérten részt vettek ebben fontos gyűjtésben!   



Karácsonyi forgatag az Adyban

2021. december 23.

Az elmúlt időszak nehézségei, az online iskola és elszigeteltség után, idén igazi, valódi ünnepre vágytunk karácsonyfával, karácsonyi díszekkel és finomságokkal.

A diákok, kicsik és nagyok, kézműves foglalkozások keretében karácsonyfadíszeket készítettek az iskola fenyőfájára.

Köszönjük a Rákóczi Szövetség támogatását!



Ünnepre hangolva

2021. december 22.

„Kelj fel, tündökölj, mert eljött világosságod, rád ragyogott az Úr dicsősége. Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted  ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad.” (Ézsaiás 60,1-2) – hangzott a gyermekek hitvallása december 21.-ének estéjén a Nagyvárad-Úvjárosi Református Templomban, mely otthont adott a 6.A osztály diák adventi műsorának. Hálásan köszönjük a gyülekezet lelkészeinek, akik lehetőséget biztosítottak az együtt ünneplésre ezen az Adventen. A 6.A osztály diákjai örömmel, izgalommal telve, hálás szívvel tettek bizonyságot a várakozás csodájáról , amire sajnos tavaly nem volt lehetőségük a járványhelyzet miatt. Nagy öröm, hogy ez megvalósulhatott.   



Bradul cu dorințe

2021. december 21.
În luna decembrie elevii clasei a X-a F, coordonați de prof. Hercuț Otilia, au împodobit un „brad al dorințelor” de Crăciun. Rememorând iernile copilăriei, elevii și-au așternut gândurile și dorințele, mulțumirile și expectanțele pentru sărbători în variante creative ale textului epistolar.

Karácsonyi dalok a tanáriban a 6. A-val

2021. december 21.
A 6.A-sok dalolásával kezdődött diákjaink karácsonyi köszöntése. Minden évben, a karácsonyi szünet előtt, az adys kis-és nagydiákok ezzel kedveskednek tanáraiknak, és előidézik a közelgő ünnep hangulatát is. A 6.A-sok karácsonyi éneklését Csepregi Imola tanárnő, osztályfőnök, készítette elő.

Közös éneklés a Holnaposok karácsonyfájánál

2021. december 21.

Ebben az évben először gyönyörkedhetünk a "Holnaposok karácsonyfájában". Itt, a fa előtt, a költők közelében pedig ma felcsendültek csodaszép karácsonyi dalaink. Adys tanárok és  diákok együtt énekeltek, hogy meghozzák az ünnep varázsát minden őket hallgató ember szívébe.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=408455987693957



Karácsonyi dalok a tanáriban

2021. december 21.
Több osztály diákjaiból összeállt gyermeksereg köszöntötte a tanárokat a közelgő ünnep alkalmából. Megható közös éneklés és versmondás, gyertyagyújtás tette teljessé a karácsonyi hangulatot. A diákokat Módi Kinga református vallástanárnő készítette fel. 

Idegen nyelvű karácsonyi dalok a tanáriban a 6.A-val

2021. december 21.
A 6.A-sok nemcsak magyar nyelvű karácsonyi dalaikkal örvendeztették meg a jelenlévők szívét, de angol nyelven is köszöntötték a közelgő szép ünnepet. A diákokat angoltanáruk, Koncz Brigitta tanárnő készítette fel.

Osztálydíszítő verseny

2021. december 21.
A DT idén decemberben a karácsonyra hangolódás jegyében megszervezte az osztálydíszítő versenyt, amelynek során minden osztálynak egy-egy általa választott karácsonyi film témájában kellett feldíszítenie saját termét. Hogy még interaktívabb legyen a verseny, a díjazást megelőző héten a Diáktanács egyes tagjainál játszani/ feladatokat elvégezni lehetett, amivel extra pontokat szerezhettek a diákok az osztályuknak. A díjazásra hétfőn került sor, amikor is a kinevezett zsűri a kreativitást és a témához való alkalmazkodást díjazva körbejárta a résztvevők osztályait. A verseny győztesei megdolgoztak helyezésükért, és végül két kategóriában, az általános- és a középiskolásban díjaztunk, a 11.F és az 5.A osztályt.  A győztesek egy-egy tortát kaptak jutalmul, amit azonnal el is fogyasztottak.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad