Hírek


MIÉRT Erdélyi Perpatvar II.

2021. december 20.

Gratulálunk a szakkollégiumunkat és az Ady Endre Líceumot képviselő Mesterhármas nevű csapatnak, akik a legjobb négy között végeztek az országos vitaversenyen!

Büszkék vagyunk rátok Marcus Anabella, Simon Krisztián és Méhes Nándor! Csak így tovább!

Kiváló vitaoktatóinknak, Domján Katalinnak és Jakab Gábornak pedig a diákok felkészítéséért tartozunk hálával!

 



Desene pentru Moș Crăciun

2021. december 17.
Elevii din clasa a VI-a A ai doamnei profesoare Guler Monica i-au trimis lui Moș Crăciun desene, felicitări pentru a-i arăta acestuia că își merită cu prisosință cadourile primite.

Tradiții românești de Crăciun

2021. december 17.
Îndrumați de d-na profesoară Guler Monica, elevii clasei a IX-a F au făcut o călătorie tematică prin România cu ocazia Crăciunului, învățând și discutând apoi despre tradițiile românești specifice acestei sărbători.

În așteptarea lui Moș Nicolae

2021. december 17.

Elevii claselor a VI-a A și B au așteptat cu nerăbdare ziua în care au putut să îi scrie moșului cât de cuminți au fost tot anul și ce doresc ca acesta să le aducă. Dorințele lor au fost însoțite de desene menite să îl impresioneze pe Moș Nicolae!

Cu siguranță moșul a trecut pe la fiecare și le-a umplut cizmulițele curățate! 

Guler Monica



Osztályszépségverseny

2021. december 16.
Az Ady DT idén megszervezi  az osztálydíszítő szépségverseny karácsonyi verzióját! Az osztályok ki kell válasszanak egy karácsonyi filmet, amit megjelenítenek a díszítésben és egy rövid előadást kell bemutatniuk annak alapján. Pluszpontokat is szerezhetnek, ha teljesítik a kisjátékok feladatait. A versenyben részt vesznek az 5-8.-os és a 9-12.-es osztályok is.

Cipősdoboz-akció

2021. december 06.

Iskolánk évek óta részt vállal a Mosolygós karácsony elnevezésű programban, melynek keretén belül cipősdoboznyi ajándékokat készítünk/gyűjtünk árvaházban nevelkedő gyerekek számára. Bár tavaly közbeszólt a járványhelyzet, idén újra lehetőségünk van arra, hogy rászoruló gyermekek ünnepét kissé boldogabbá, fényesebbé tegyük. Szeretettel várjuk mindenki felajánlását, aki szeretettel hozza, küldi adományait. A dobozokban lehetnek: édességek (természetesen érvényes szavatosságúak), apró játékok, iratszerek, tiszálkodási szerek, sál, sapka, kesztyű. Szeretnénk tartalmas, gazdag ajándékokat adni ezeknek a gyermekeknek, ezért kérjük és köszönjük a támogatást mindenki részéről, aki megteheti. Érdeklődni vagy az adományokat letenni Csepregi Imola tanárnőnél lehet.



Sárközi Csilla emlékére

2021. november 25.

Szeretettel emlékezünk Sárközi Csilla némettanárnőre, kedves kollégánkra.

Isten veled, drága Csilla!

Mindig velünk maradsz!

 

 

"...akárki megszülethet már, csak ő nem.
Többé soha
nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya.
Szegény a forgandó, tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse."

                            Kosztolányi Dezső



Főhajtással és versmondással emlékeztünk iskolánk névadójára

2021. november 22.
Ady Endre születésének 144. évfordulója alkalmából a 9.A és a 12.A osztály diákjai saját kedvenc Ady-verseiket mondtál el vagy olvasták fel az iskola könyvtárában. A versek előadása között  Ady nagyváradi éveinek egy-egy jelentősebb eseményét idézték fel a diákok: szóba került az újságírói szerep és a Léda-szerelem is. 

Celebrăm toleranța

2021. november 19.
În perioada octombrie-noiembrie Catedra de limba română, reprezentată de prof. Hercuț Otilia, prof. Butuc-Mayer Veronica și prof. Guler Monica, a realizat o serie de activități didactice interdisciplinare dedicate Zilei Internaționale a Toleranței împreună cu elevii claselor a IX-a A, a IX-a D, a IX-a E, a IX-a F, respectiv a X-a A, X-a D, X-a E și X-a F. În cadrul proiectelor individuale și de grup au fost explorate subiecte precum: unitate în diversitate, discriminare, bullying și cyberbullying, nonviolență, acceptare, diversitate etnică/culturală, toleranță. Redarea tematicii propuse a vizat inventivitatea și originalitatea, elevii surprinzându-ne prin scenete, colaje de știri, reclame, fashion-show-uri cu materiale reciclabile, afișe, prezentări Prezi și PowerPoint, videoclipuri și vloguri.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad