Hírek


A Dürer matematikaverseny eredményei

2020. február 17.
Február 7-9. között iskolánk három csapattal vett részt a Dürer-verseny döntőjében. Pénteken volt az első forduló, a kidolgozós, szombaton pedig a második forduló, a váltó. Mindkét napon a verseny után különböző érdekes programokon vehettünk részt, pénteken rendhagyó tanórákon, szombaton pedig akadályversenyen, kvízen és a mindent lezáró liciten. 

Nyelvi kisebbségi projekt

2020. február 12.
Iskolánk a Partiumi Keresztény Egyetemmel partnerségben részt vesz az Európai Charta Tantermi Tevékenységek (European Charter Classroom Activities - ECCA) nemzetközi program kipróbálásában és fejlesztésében, mely a nyelvi diverzitás promoválását tűzi ki célul a Network to Promote Lingvistic Diversity-n (NPLD) keresztül. A projekt keretében 2019 őszén egy videó-pályázatot hirdettünk Mit jelent nekem a magyar nyelv - múlt, jelen, jövő? címmel. 

Maratoni nap

2020. február 11.

 

Több éve hagyomány a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban, hogy Maratoni Napot szervezzenek. Ezúttal a 10. D osztály vállalta magára ennek rendezését, összesen 19 előadás volt.

A Magyar Kultúra Ünnepe alkalmából szervezett eseménysorozathoz csatlakoztak az adys diákok a Maratoni Nappal, melyet január 22-én délután 14 órakor kezdtek, és másnap reggel 8-ig tartott. 

Prezentare

2020. február 09.

În perioada 28 februarie-9 martie 2020 clasele a VII-a A, a VIII-a A și a VIII-a B au participat la o serie de activități în cadrul proiectului „Ziua mamei”, derulat de doamna prof. Otilia Hercuț. Portretul mamei a fost edificat din perspectivă interculturală prin prezentării PPT, planșe-colaj și hărți mentale, acestea oferindu-le elevilor prilejul de a rememora treptele vieții parcurse cu sprijinul, răbdarea, iubirea, dedicarea și sacrificiul ființei dragi – mama.

Cu inimă recunoscătoare rostim și noi: mulțumim, mamă!


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad