Hírek


Meghívó retro szülői bálra az Ady-líceumba

2020. január 23.

Szeretettel hívjuk a kedves szülőket, volt adys diákok szüleit, kedves érdeklődőket az Ady Endre Elméleti Líceum RETRO farsangi szülői báljára, melyet 2020. február 8-án, szombaton 19 órai kezdettel tartunk az iskola dísztermében. Vidám műsorral az iskola diákjai fognak kedveskedni. Akinek ötlete és kedve van, kérjük, öltözzön a 70-80-90-es éveket idéző jelmezbe. Közben tombolavásárra és a hagyományos tortakóstolásra is sor kerül.  Harapnivalót, ásványvizet, üdítőt, kávét biztosítunk. Zenél a President együttes.

A bálon a díszterem légkondicionálóval való felszerelésére szervezünk gyűjtéstSzeretettel fogadjuk felajánlásaikat.

Jelentkezni az iskola titkárságán lehet, naponta 12 és 16 óra között. Szeretettel várjuk Önöket!



Vizită

2020. január 22.
În data de 20.01.2020, ne-au vizitat copii de la Liceu Teoretic ,,Ady Endre'', Oradea, clasa a VIII-a, însoțiți de doamna profesoară Hartstein Greta. După ce s-au familiarizat cu regulamentul de înscriere la bibliotecă, au vizitat secția de împrumut pentru copii și tineret, unde doamnele bibliotecare Melinda Racsav și Adelina Boga le-au prezentat secția, le-au vorbit despre felul cum sunt organizate cărțile, despre noutăți, fondul de referință. După aceea, copiii s-au oprit și în ludotecă, unde au avut deosebita plăcere să vadă spațiul de studiu și recreere a celor mici. Au mai vizitat secțiile adulți, sala de lectură, Mediateca, secția de împrumut carte veche, depozitul general și nu în ultimul rând, laboratorul de conservare.

Iskola másként - 5. A, szerda

2020. január 22.

 

Kihasználva a telet és a nem túl nagy hideget, az V.A tanulói egy része megtanult korcsolyázni, míg a többiek tökéletesítették tudásukat és mozgáskultúrájukat. Osztályfőnökük, Szabó Gergő és Vad Zoltán informatikatanár vezetésével, egyszerű labdajátékok segítségével, az ötödikesek megtanultak figyelni egymásra, a forgókötéllel játszva megtapasztalhatták a közösség erejét, míg a kötélen táncolva úgy fejlődött az önbizalmuk, hogy közben egymást is segítették.



Emberkereskedelem

2020. január 22.
Kányádi Zoltán osztályfőnök és Guler Monica tanárnő irányításával beszélgettünk az emberkereskedelemről. A foglalkozás címe: Minek ne dőljünk be? Közösen kerestünk egy meghatározást az “emberkereskedelem” szóra. Az eLibertate szervezet bemutatója alapján megismerkedtünk az emberkereskedelem ágazataival, módszereivel. Csoportmunkával felvázoltunk lehetséges forgatókönyveket arra, milyen módon válhat valaki az embercsempészek áldozatává. Végül minden csoport bemutatta munkáját.

Magyar kultúra-napi rendezvény

2020. január 22.
Igazi ünneppé vált a magyar kultúra napja iskolánk könyvtárában. Iskolánk diákjai nem annyira lelkesen érkeztek, azt hitték, hogy ez is csak egy kipipálandó, kötelező program, ellenben a saját diáktársaik által készített kisfilmeket megnézve nagyon élvezték az itt töltött időt és elgondolkodtak azon mind, hogy nekik mit is jelent magyarnak lenni. 

Második helyezés a Himnusz-klub versenyen

2020. január 22.
A magyar kultúra napjára kiírt Himnusz-pályázaton az 5.B osztály II. helyezést ért el a középiskolások kategóriájában. Nyereményük egy kiràndulás Kölcsey nyomában. Szívből gratulálunk nekik! Felkészítőjük Cseke Sándor vallástanár volt.

Ha kell egy kis plusz!

2020. január 22.
Ha kell egy kis plusz - làtogatóban a Plusz Fm stúdiójában, ahol elleshettük a rádiózás csínját-bínját.

Iskola másként - Az idők végtelenségéig…

2020. január 22.
A 10. C osztályközössége szerdán ellátogatott a színházba, ahol Nagy Orsolya ismertetett meg minket a színház építésének történetével, és mutatta meg nekünk a közönség által általában nem látogatható részeket.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad