Hírek


A 11.E osztály programjai az Iskola Másként héten

2020. január 20.

Ahol nem képletekből és grafikonokból tanulható a tudomány - avagy a 11.E osztály látogatása a debreceni Agórában

A 11.E osztály látogatása a nagyváradi Vérközpontban

Iskolánk volt diákjai a pályaválasztásról beszélgettek a 11.E-sekkel és 10.F-esekkel

A Partiumi Keresztény Egyetem bemutatkozása



9. E Iskola másként - Hétfő

2020. január 20.
A iskola másképp hét keretében a 9.E osztály diákjai meglátogatták a Bonitas Speciális Iskola diákjait. A délelőtt során közös tevékenységeket szerveztünk, melyek kézműves foglalkozásokból és csoportos játékokból álltak.

A szerelem ösvénye

2020. január 20.
A XI.C osztály diákjai néhány XI.A-s diákkal együtt egy nagyon érdekes, mozgalmas és fiatalos stílusban előadott interaktív csoportmunkán vettek részt. "A szerelemösvény" nevet viselő foglalkozást a nagyváradi Szent Angéla Otthon igazgatója és két munkatársa tartotta. A középpontban a szerelem, az ismerkedés, a hűség kérdésköre állt, melyet szemléletesen közelítettek meg, különböző kedves játékokkal, kérdésekkel. A gyermekekben pozitív üzenetet és nyomot hagyott az alkalom, aminek remélhetőleg lesz még folytatása számukra.

Iskola másként a IX.F-ben

2020. január 20.
Az iskola másként hét első két napját a 9F osztály Kolozsváron töltötte. A két nap alatt bejártuk a várost, megcsodáltuk a látnivalókat, de ami a legfontosabb: összecsiszolódott az osztály. Az iskola másként hét harmadik napján a 9F osztály kémikusokhoz illő szorgalommal szappant gyártott. A megolvasztott alaphoz vanília, citrom, gyöngyvirág, mandarin, stb. illatú illó olajat és bőrbarát festéket kevertünk. Mákszemek hozzáadásával bőrradír is készült. Ezt a folyadékot különböző szilikonformákba öntöttük, s délben, miután kihűlt, már vihettük is haza a rózsa-, szív-, maci-, virág-, vagy akár hagyományos formájú szappanainkat.

Az Iskola másként 1. napja az 5.B-ben

2020. január 20.

Az Iskola másként első napja érdekesen alakult. Először egy drón segítségével elkészítettük a Himnusz klub versenyhez a filmet. Utána papírból hajtogattunk  helikoptert, sárkányt és repülőt, amelyeket az udvaron próbáltunk ki, és sok érdekes képet készítettünk ezekről,  valamint le is filmeztük, ahogy a sárkányok és papírrepülők szállnak.. A legjobban sikerült repülő 13mp-ig maradt a levegőben.



Az Erasmus+ program ünnepélyes megnyitója

2020. január 20.
Január 18. és 25. között a Let’s Stop Consumption Frenzy- Fékezzük meg a fogyasztási őrületet című nemzetközi projekt házigazdája az Ady Endre Líceum. A már második éve zajló projekt a tudatos vásárlásra, a mértéktelen fogyasztás megfékezésére ösztönzi a tanárokat, diákokat, és rajtuk keresztül a szülőket is. Ennek a jegyében szerveztük iskolánkban is a heti tevékenységeket.

Iskola másként, első nap, 10. C osztály

2020. január 20.
Ez a nap szórakozást és tanulást  egyaránt tartalmazott. Rövid betekintést nyerhettünk Ady múltjába, Nagyvárad azon részeibe, amikhez kötődik az ő neve. Meglátogattuk Ady kedvelt kávéházát, a Kanonok-sort, a Léda-házat és az Ady Emlékmúzeumot. A napot csapatépítéssel zártuk.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad