Hírek


9.C-s versenyző a TUDEK-en

2019. december 17.
A Tudományos Diákkörök Erdélyi Konferenciája (TUDEK) 2019. december 6-8. között került megrendezésre Marosvásárhelyen, a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban. A versenyre tíz szekcióba nyolcvan középiskolás diák dolgozatának nevezését fogadták el. A legfiatalabb indulóként a történelem, oktatástörténet, művészettörténet kategóriában mutatkoztam be, A Waffen-SS ruházata, felszerelése és fegyverzete az 1944-1945-ös magyarországi harcok idején című munkával és egy korabeli tárgyakból berendezett kiállítással. Témavezetőm Fazakas Gábor tanár úr volt.

Kántálás a Megyei Tanácsnál

2019. december 12.
December 12- én az 5.B osztály magyar, román és angol karácsonyi dalokkal ünnepi hangulatot teremtett a Megyei Tanácsnál. Ünneplőbe öltözve és ünnepre hangolt szívvel  énekeltek. 

Mikulás-bál

2019. december 07.
Az Ady-líceum 8.A osztályának diákjai már hetekkel ezelőtt hozzáláttak a Mikulás-buli megtervezéséhez, a dekorációk elkészítéséhez. Céljuk az volt, hogy a már jól bevált programok mellé minél több újat találjanak ki, emlékezetesebbé és színesebbé varázsolva az estét.

Téglák a falban

2019. december 07.

Beneveztünk az Örökségünk Őrei programra. A saját iskolánk épületét fogadtuk örökbe, mert jó kimondani, hogy mi lettünk az Őrök. Szeretnénk jobban megismertetni a külvilággal is a lassan 250 éves műemlék épületünket.Ezért szívesen fogadnánk olyan emlékeket fénykép vagy leírás formájában, amelyek az épületünkhöz köthetőek, lelkes csapatunk interjút készítene azokkal, akik megosztanák régi emlékeiket alma materükről. Szeretettel várjuk a jelentkezéseket az iskola titkárságán, vagy Makai-Bölöni Judit messenger-címén.



A 5.A osztály Mátyás király udvarában

2019. december 05.
A Nagyváradi Városi Múzeumban nyílt meg az a kiállítás, amely az „igazságos király” méltán híres középkori udvarába kalauzolja az érdeklődőt háromdimenziós alakok által. A kiállítás kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes: az odalátogató ötödikesek egy interaktív szobát vehettek birtokukba. 

Nyílt nap a negyedikes, ötödikes és kilencedikes szülők számára

2019. december 03.

Az oktatás alapja az iskola–szülő–diák közötti folyamatos kommunikáció és bizalomteljes kapcsolat. Ennek jegyében hirdeti meg az Ady-líceum évről évre a Nyílt napot, amelynek során vendégül látja a 4., 5. és 9. osztályos diákok szüleit. A látogatókat nemcsak finom süti és kávé várta.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad