Hírek


FLL (First Lego League) Robotverseny - Debrecen

2019. november 30.
Az Ady-líceum tanulói három csapattal vettek részt a Debrecenben megrendezett First Lego League robotversenyen. Egy 10.-es és két 9.-es csapat vett részt a versenyen. A tizedikesek harmadik helyezést értek el a robotjátékban, a kilencedikesek egyik csapata különdíjat nyert, a másik kilencedikes csapat pedig első díjat kapott csapatmunkában. 

Buy Nothing Day másodjára

2019. november 29.
Feliratkozás a nap "kihívására", cserepiaci vásárlás, prezentáció - ezek voltak azok a programpontok, melyek az idei Buy Nothing Day-t, vagyis a Ne vásárolj semmit-napot meghatározták. Miután a kilencedikes diákok számára a tizenkettedikes Birta Vivien, Kurucz Csenge és Kovács Sándor tartott bemutatót a tudatos és bölcs vásárlásról (bemutatójuk címe: It' s Time to Become A Wise Consumer), az erre az alkalomra kialakított "cserepiacon" lehetett "vásárolni". 

A tantárgyversenyek országos díjazottjainak elismerése a Polgármesteri Hivatalban

2019. november 28.
A Polgármesteri Hivatal oklevéllel és pénzjutalommal értékelte azoknak a diákoknak és tanároknak a munkáját, akik az elmúlt tanévben a tantárgyversenyek országos döntőjén helyezést értek el. Iskolánkat 5 diák és 3 tanár képviselte. Gratulálunk!

HÓD 2019 - Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny

2019. november 27.

Iskolánk diákjai a HÓD – HÓDítsd meg a biteket nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen vettek részt. Idén 5 korcsoportban összesen 27702 diák versenyzett. Büszkék vagyunk diákjainkra: Árva Norbert Ákos III., Kun Édua-Boróka IV. és Bodnár Mónika-Brigitta VI. helyezést ért el.



Buy Nothing Day - ediția a doua

2019. november 25.
Dear Students,
Thanks to our participation in the Erasmus + project we are going to celebrate for the first time the Buy Nothing Day on Tuesday, the 27th of November. That means we WON’T PURCHASE ANYTHING FOR 24 HOURS. Please, take part in the activities organized on that day:
1.check in for the “ 24 hours Buy nothing CHALLENGE” on the posters at the school’ s entrance hall, then on the following day tick it if you could carry it out, and mention it how;
2.bring with you and exchange your brand new and less useful things for more required ones at the Exchange MARKet set up for this special event near the snack bar during the breaks (even food, drink, Cd, Dvd, toy, jewelry, book, etc.).

XVI. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

2019. november 23.
Az elmúlt hétvégén immár tizenhatodik alkalommal szervezték meg a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban a Partiumi Ady Endre Szavalóversenyt. Romániából négy megyéből érkeztek versenyzők, Magyarországról pedig egy városból, Debrecenből.

Köszönet

2019. november 23.

Kedves kollégák, tisztelt szülők és támogatók!

Duma Claudia édesanyjának, Radui Laurának a köszönő szavait szeretném tolmácsolni. Nemcsak tegnap köszönte hálásan és meghatottan a segítségüket, amikor megtudta az újabb gyűjtés eredményét, hanem ahányszor csak szerét ejtheti, mindig, minden beszélgetésünk alkalmából. Ezekből szeretnék idézni, hozzátéve a tegnapi üzenetet is:

„És ezt, hogy Ő megmaradt nekünk, az Istennek, és a drága sok, jó embernek kell megköszönnöm, százszor, milliószor! […] Mi nagyon sok mindent köszönünk az iskola összes tanárjának, osztálytársaknak, és úgy együtt az Ady Endre iskolának, diákok szüleinek! […] Ami jó, hogy csodás emberek vesznek körül bennünket, nélkülük semmi sem sikerült volna!



Feketekréta

2019. november 22.

Októberben és novemberben két rangos fesztiválon vett részt a líceum színjátszócsapata, a Létra: a Partiumi Diákszínjátszó Fesztivál (PADIF) mellett az első Erdélyi Magyar Diákszínjátszó Fesztiválon (EMDIF) is.

Mi a legemlékezetesebb? A nehéz, mégis örömteli próbafolyamat; az összekovácsolódás; a szöveg létrehozása, majd életre keltése; a jelentéktelennek tűnő, ám lényeges részletek kidolgozása; a karakterek sokdimenzióssá alakítása; az előadás; a kritika elfogadása; újrakezdés és kitartás? Mindenképpen nyertünk...



Nyílt napra várjuk az V.-es és IX.-es szülőket

2019. november 21.
Szeretettel várjuk a IV.-es, valamint iskolánk V.-es és IX.-es diákjainak szüleit a 2019. november 28-án, csütörtök délután 17-19 óra között megszervezendő nyílt napra az Ady Endre Líceumba. Lehetőség nyílik tanítási-nevelési tevékenységeink megismerésére, majd a pedagógusaink vezetésével végigjárhatják az iskolát. A szaktermekben beszélgetésre várjuk a szülőket, ahol egyúttal bemutatjuk azokat a felszereléseket, eszközöket, használt módszereket, melyekkel naponta dolgozunk. 
Pillantsanak bele Önök is gyermekeik, diákjaink mindennapjaiba!

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad