Hírek


Fellebbezés utáni eredmények - 5. osztály, intenzív angol szak

2019. június 20.

Tisztelt szülők és diákok!

Alább találhatóak az angol felmérés végleges eredményei:

vegleges_eredmenyek.pdf

Gratulálunk!

Az osztályok elosztására és az első szülői értekezletre szeptember legelején kerül sor.

Kellemes vakációt kívánunk mindenkinek!



Neveljük boldogságra is a gyerekeket!

2019. június 20.

A Boldogságóra a pozitív pszichológia kutatásain alapuló élménypedagógiai program, mely a negatív gondolkodásmódon szeretne változtatni, és a tanulásban egy optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében, olyan vezérfonalat adva a kezükbe, aminek segítségével könnyebben néznek szembe az akadályokkal, és fejlődik a boldogságra való képességük.

A Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Ilyen témák pl. a hála, az optimizmus gyakorlása, a kapcsolatok ápolása, boldogító jócselekedetek, célok kitűzése és elérése, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás, stb.

 



Angol képességfelmérés eredményei fellebbezés előtt - 5. osztály

2019. június 19.

Az írásbeli dolgozatokat megfellebbezni a titkárságra letett írásos kérés alapján, a következő órarend szerint lehet:

  • 2019. 06. 20- án: 14 és 16 óra között.

Az írásbeli dolgozatok megtekintésére a titkárságra letett írásos kérés alapján a következő órarend szerint van lehetőség:

  • 2019. 06. 20- án: 14 és 16 óra között.

Eredmények óvás előtt



Angol képességfelmérő 4. osztályos diákok számára

2019. június 18.

Értesítjük az angol képességfelmérőre beiratkozott IV. osztályos diákokat és szüleiket, hogy a felmérésre szerdán, 2019. június 19 - én, 9 órai kezdettel kerül sor.

Kérjük, hogy a gyermekek fél 9-re jöjjenek.

9 órától zajlik az írásbeli, és negyed 11 - től a szóbeli.

A vizsgák beosztása itt található.



Évzáró kirándulás a Dunakanyarban

2019. június 15.
Gazdag programmal zárult a 10.D osztály 2108/2019-es tanéve. A festői szépségű Dunakanyart és környékét látogattuk meg, miközben egy kicsit felelevenítettük azt is, amit a reneszánsz és barokk művészetről ebben a tanévben tanultunk, hiszen a helyszínek bőségesen szolgáltak példával a magyarórákon hallottakra, illetve ki is egészítették azokat.

Osztálykirándulás Miskolctapolcán

2019. június 15.

Június 15-én az V. A osztály csodálatos kiránduláson vett részt Miskolctapolcán, ahol a Barlangfürdőben mindenki nagyon jól érezte magát. 



Tanévzáró, díjkiosztó 2019

2019. június 15.
A 2018/2019-es tanév utolsó napja a jól megérdemelt jutalmak, díjak kiosztásáról, az évi tevékenységek és az azokban részt vevő diákok méltatásáról szólt. 

Nyolcadikosok ballagása

2019. június 14.

A 8.-os diákok életében egy korszak lezárult. Ennek az ünneplése zajlott iskolánk dísztermében 2019. június 7-én, a késő délutáni órákban. Az iskola vezetősége, tanárai, a diákok családjának és barátainak körében elevenítette fel a két végzős osztály az együtt töltött négy év emlékeit.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad