Hírek


"World Enviromental Day"

2019. június 12.
Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelem világnapját. Ebből az alkalomból  a Let' s Stop Consumption Frenzy - Fékezzük meg a fogyasztási őrületet címet viselő Erasmus+ projektben részt vevő diákok a kilencedik osztályosokkal és a 7. A diákjaival közösen június 12-én takarítási napot tartottak. 

Kompetenciavizsgák - Evaluarea competentelor lingvistice si digitale 2019

2019. június 12.

Proba C - Beosztás az idegen nyelv SZÓBELI vizsgára
2019. június 13., csütörtök - ANGOL kezdés - 9:00
2019. június 13., csütörtök - NÉMET kezdés - 11:30

Proba C - Beosztás az idegen nyelv vizsgára - írásbelik
2019. június 12., szerda - 12:00 ÉS 13:00
Proba D - Beosztás az informatika kompetencia vizsgára
A diákok a vizsganapon 12:30-ra az informatika laborban kell legyenek!
2019. június 7., péntek és június 11., kedd
Proba B - Beosztás a magyar szóbeli vizsgára - 2019. június 5., szerda
Proba A - Beosztás a román szóbeli vizsgára - 2019. június 3., hétfő

BAC 2019 - Érettségizők figyelmébe - In atentia candidatilor



Debreceni kirándulás a Rákóczi Szövetséggel

2019. június 08.
Rákóczi Szövetség által meghirdetett június 4-i diákutaztatási pályázat keretében, június 8-án több osztály (IX., IX.F, X.C, X.D, XI.C) diákjai hasznos és élménydús kiránduláson vehettek részt Debrecenben. A kálvinista Rómaként is emlegetett városban a sok látnivaló közül a Református Kollégium Múzeumának meglátogatásával kezdtük. A kollégiumot nem véletlenül nevezték „az ország iskolájának”, hiszen Lúdas Matyi, Toldi Miklós és Nyilas Misi megalkotói is e falak között tanultak.

Biciklis piknik

2019. június 06.
A jó időt kihasználva, május 19-én az 5.B osztály biciklis pikniket szervezett apák napjára. Kellemes kikapcsolodás volt a síteri tóparton, mindenkit elvarázsolt a táj szépsége. Az apukák és a gyerekek nagyon jól szórakoztak. Volt biciklitúra, miccssütés, bográcsozás, focizás. Szülinapi tortás ünnepléssel zárult ez a remek nap.

A Nemzeti Összetartozás Napján Sátoraljaújhelyen

2019. június 04.

Június 4-én iskolánk diákjai részt vettek Sátoraljaújhelyen a  Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett találkozón.

A programok között volt táncház, robotika bemutató, érzékenyítő foglalkozás a „Nem adom fel alapítvánnyal”, Takaró Mihály irodalomtörténész előadása, filmvetítés, Szabó Balázs- koncert és tűzijáték.



Ballagás 2019 - képekben

2019. június 01.

A ballagási ünnepség 11 órától vette kezdetét, minekutána a diákok búcsút intettek az osztálytermeiknek, az iskola falainak, majd diáktársaik sorfala és a családtagok, barátok, hozzátartozók figyelme által övezve kivonultak az iskola udvarára. A megjelenteket Kirkósa Enikő köszöntötte, majd Vad Márta iskolaigazgató vette át a szót. „Hogy mit viszel magaddal, csak rajtad múlik. Számtalan dolgot kaptál, vidd a legjavát. Merj nagyot álmodni és lépj, mindig tud hova, ne az ingoványosra. Kívánom, találd meg a célt és tudj tenni érte. Örülj a pillanatnak, a tudásnak, a mosolynak, s mindazt, amivel a Jóisten megáldott és mi formálni próbáltuk, fordítsd mindig jóra. Ne feledd: együtt, kézen fogva erősebbek vagyunk. Isten áldjon meg benneteket. Mi mindig visszavárunk” – búcsúzott a végzős diákoktól.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/06/02/aki-adys-volt-orokre-az-marad.biharinaplo



„Ezek a pillanatok most csak a mieink, és meg kell őket élni, úgy igazán.”

2019. június 01.

Június első szombatján elballagott 126 diákunk. Ünnepi beszédek, köszöntések sora- Biró Rozália parlamenti képviselő, Pető Dalma városi tanácsos, Mahajduda János atya, Szűcs Éva tanügyi előadó, Dézsi Enikő szülőbizottsági elnök őszinte, megszívlelendő jótanácsai tették emlékezetessé a ballagók utolsó adys napját. 

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/06/02/aki-adys-volt-orokre-az-marad.biharinaplo



"Recycling plastic" - műanyaghulladékok újrahasznosítása

2019. május 31.
Az adys diákok a két éves ERASMUS + "Let's stop consumpytion frenzy!"című projekt keretében rendezett szeminárium alkalmával új  életet leheltek kiselejtezett műanyag tárgyakba, illetve újakat alkottak belőlük. Miután megbeszélték, bemutatták a műanyag hulladékok okozta veszélyeket az élővilágra, csodás dísztárgyak készültek a kiselejtezett CD-borítókból, ceruza-, vagy ragasztótartó műanyag flakonokból,  a többinek pedig már csak a fantázia szabott határt! Vagy még az sem?
 

Kompetenciafelmérésen a 10. osztályosok

2019. május 31.
A kompetenciafelmérés a 10. osztályos diákok matematikai eszköztudásának és szövegértési képességének felmérésére terjedt ki. A fotókon a 10.D munka közben.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad